Aanmeldformulier campagnes 2023

Voor verschillende thema's zijn er campagnes ontwikkeld. Deze liggen op de plank en zijn klaar om uitgevoerd te worden. Hieronder vind je een deel van de mogelijkheden.

Hoe werkt het? Je kiest een of meerdere campagnes uit en samen bepalen we welke onderdelen we inzetten tijdens de campagne. Je kunt de campagne op een eigen gekozen moment voeren of aan een gezamenlijk moment mee doen. Daarnaast bepalen we samen op welke manier we samenwerken of jullie ondersteunen.

Luiers ‘Lekker Broekie’

Met de campagne Lekker Broekie richten we ons op de verbetering van dat imago en op de verkrijgbaarheid van wasbare luiers. De campagne is erop gericht om bekendheid met en imagoverbetering van wasbare luiers te creëren.

GFT  ‘Zet je restjes in bloei’

Met de campagne ‘Zet je restjes in bloei’ zetten we in op het vergroten van het scheidingspercentage van gft uit het restafval. Daarnaast zetten we in op afvalpreventie. Door niet alleen de aandacht te leggen op het scheiden van, maar vooral op de waarde van het afval, vergroot je het handelingsperspectief en verbeter je het imago: van vies naar waardevol. Gft zit boordevol waardevolle stoffen: scheiden die hap! Hier vind je hoe de gemeente Leusden deze campagne in 2022 heeft gevoerd.

stof-tot-nadenken

Textiel ‘Stof tot nadenken’

Met ‘Stof tot nadenken’ gaan we van fast naar slow fashion: duurzame kleding in de breedste zin van het woord. Kledingstukken die op een duurzame manier zijn geproduceerd, uit duurzame materialen bestaan, lang meegaan of tweedehands zijn. Slow fashion draait daarnaast ook om een duurzame kijk op kleding: stilstaan bij het kopen van kleding en de gevolgen die dat heeft, bij jezelf te rade gaan of je dat nieuwe shirtje écht nodig hebt en op zoek gaan naar duurzame alternatieven. Gedurende 1 maand kan men meedoen aan de Stof tot nadenken challenge, zijn er activiteiten en ontstaat er een community om deze afvalstroom te beperken. Hier vind je ter voorbeeld een handleiding voor het organiseren van een kledingruil of de Stof tot nadenken gids.

Duurzame feestdagen ‘Pieken doe je zo’

Dit jaar motiveren we je om de feestdagen nét een tikkeltje groener aan te pakken! We gooien met elkaar namelijk een hoop weg in deze periode en dat is zonde. En dat tikkeltje groener, dat is eigenlijk heel makkelijk! Hier vind je enkele content voorbeelden.

Milieustraten ‘Maak er een punt van’

Milieustraten lelijk, grauw en vies? Wat nou als de milieustraat geen afvalstort, maar een inzamelingsplaats voor grondstoffen is, waar we samen aan de circulaire economie werken én waar het zelfs best gezellig is? Zo kun je als gemeente een open dag organiseren: klik! Of je gaat aan de slag met nieuwe, toekomstbestendige borden, zoals hier.

Bijplaatsen ‘Bak vol, blokje om!’

Zet je zak niet naast de bak! Het is nog vaak zo dat mensen hun vuilniszak naast de container plaatsen. Dit is niet goed voor het straatbeeld en vaak vervelend voor de omwonenden. Bijplaatsen kan komen doordat de bak vol is of omdat dit zo lijkt te zijn. Gelukkig is er vaak een andere container dichtbij of is de container in werkelijkheid nog niet helemaal vol. Afval van Utrecht motiveert inwoners via containerstickers om net even iets harder aan de bak te gaan. Zo houden we samen de straten schoon. Met maar een klein beetje extra moeite belanden alle vuilniszakken netjes in een container. Hier vind je enkele voorbeelden van een geslaagde campagne in Montfoort. Ook zijn er specifieke campagnes mogelijk voor bijvoorbeeld PMD of de papier container.

 

Aanmeldformulier AVU campagnes 2023

In dit formulier kun je aangeven aan welke campagnes en projecten je mee wilt doen, of je een ander vraagstuk hebt of dat je zelf aan de slag wilt met de een van de campagnes.

Heb je vragen over dit formulier of over één van de campagnes? Neem dan contact op met Valerie via valerie@vanloof.nl.

Na het invullen en versturen van dit formulier ontvang je van ons een bericht over het vervolg.

Let op: Voor het thema PMD wordt er landelijk een campagne ontwikkeld waarover later deze maand meer bekend wordt gemaakt.

Bij welke geplande campagnes wil je aansluiten?
Wat kunnen wij voor je betekenen?
De campagne materialen voor GFT, luiers, textiel en duurzame kerst zijn voor alle AVU gemeenten digitaal beschikbaar zonder kosten. Wil je als gemeente ook drukwerk ontvangen, of een uitgebreide campagne voeren? Dan wordt er een campagne op maat gemaakt afhankelijk van het budget dat er beschikbaar is.
Welke overige projecten wil je starten?