Gft & etensresten

Mensen eten groenten en fruit of werken in de lente lekker aan de tuin, ook dat levert afval op. We noemen dat kort maar krachtig: gft. En krachtig is het, want de restjes van de lunch of het snoeien zitten nog vol met waardevolle stoffen die hard nodig zijn. Dus, scheiden die hap! Het gft kan namelijk weer terug naar de natuur gebracht worden als compost. Zo zetten we ons afval in om de bodem te voeden en onze natuur te laten bloeien.

Lees meer
wormenhotel

Wormenhotel

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom hebben we tijdens deze campagne verschillende afvalpreventiemogelijkheden zichtbaar gemaakt. Een belangrijk en vooral hartstikke leuk instrument is het wormenhotel. Een wormenhotel zet gft om in waardevolle compost voor de tuin. Zo kunnen mensen in hun eigen omgeving een bijdrage leveren aan duurzame oplossingen voor hun afval.

Wormenhotel bordjes

Wanneer mensen willen laten zien dat ze een wormenhotel in hun huis/schuur/garage hebben staan kunnen ze een bordje in hun tuin plaatsen. Met dit bordje laten ze aan hun buurtbewoners zien dat ze goed bezig zijn met hun gft en inspireren ze wellicht ook anderen om hetzelfde te doen.

Wil jij wormenhotel bordjes bestellen voor jouw gemeente? Stuur ons dan een mailtje naar hallo@afvalvanutrecht.nl.

Oesterzwammen growkit

Ook koffiedik hoort bij het gft afval. Het kan dus op de composthoop, in het wormenhotel of in de groencontainer. Maar koffiedik heeft daarnaast nog een bijzondere gave: het werkt uitstekend als voedingsbodem voor het groeien van paddenstoelen!

Meer lezen over de growkits en zien waar je ze kunt bestellen? Kijk bij de projecten pagina hieronder!

Projecten

         

Wil jij deze campagne óók op maat gemaakt voor jouw gemeente?

Vraag jouw campagne gratis en vrijblijvend aan!

Aanvragen