Wayfinding op de milieustraat

Lees meer

Communicatie is key, ook op de milieustraat. Als we willen dat inwoners hun grondstoffen beter inzamelen op de milieustraat, moeten we hen ook zo goed mogelijk in staat stellen om dit te doen. Hoe werkt communicatie hierin bij het stimuleren van duurzaam gedrag?

Ontwerp van Afval van Utrecht

Een van de manieren waarmee er op de milieustraat gecommuniceerd kan worden, is het gebruikmaken van duidelijke, herkenbare en aantrekkelijke wayfinding. Waar moeten mensen heen met hun klein chemisch afval bijvoorbeeld, en wat hoort er wel en niet thuis bij het grofvuil? Afval van Utrecht heeft een huisstijl voor wayfinding ontwikkeld die in elke gemeente te implementeren is. Het belangrijkste uitgangspunt in de ontwerpen is dat mensen in een oogopslag kunnen zien waar ze naartoe moeten. Door gebruik te maken van duidelijke en herkenbare pictogrammen en bijpassende kleuren, is het voor iedere bezoeker op de milieustraat helder welke stroom waar wordt ingezameld.

We hebben drie verschillende opties voor borden gemaakt, waarbij de variatie in de hoeveelheid tekstruimte zit.

Productie en materiaal

Om bovenstaande ontwerpen duurzaam in de praktijk te brengen, zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte productiepartij. HR Groep maakt verkeersborden van gerecycled UPVC. Dat is een zeer sterk materiaal, waardoor de borden een lange tijd meegaan. Afval van Utrecht is een samenwerking aangegaan met HR Groep voor de productie en de eventuele montage van de borden. Als een gemeente onze wayfinding op de milieustraat aanvraagt, gaan wij direct aan de slag om de borden zo snel mogelijk op maat ontworpen, geproduceerd en op de milieustraat bevestigd te hebben.

Downloads

         

Wil jij deze campagne óók op maat gemaakt voor jouw gemeente?

Vraag jouw campagne gratis en vrijblijvend aan!

Aanvragen