Bak vol? Blokje om!

Zet je zak niet naast de bak! Het is nog vaak zo dat mensen hun vuilniszak naast de container plaatsen. Dit is niet goed voor het straatbeeld en vaak vervelend voor omwonenden. Bijplaatsing kan ontstaan doordat de bak vol is of omdat dit zo lijkt te zijn. Gelukkig is er vaak een andere container dichtbij of is de container in werkelijkheid nog niet helemaal vol. Afval van Utrecht motiveert inwoners via containerstickers om net even iets harder aan de bak te gaan. Zo houden we samen de straten schoon. Met maar een klein beetje extra moeite belanden alle vuilniszakken netjes in een container.

Lees meer

Zet je zak niet naast de bak!

De stickers op de container zijn bedoeld om in één oogopslag duidelijk te maken wat de bedoeling is. Slogans zoals ‘Bak vol? Blokje om’ en ‘Zet je zak niet naast de bak!’ maken meteen duidelijk waar het over gaat. We zorgen ervoor dat inwoners net even wat extra gemotiveerd worden om hun vuilniszak toch in een bak te doen. Wij moedigen ze aan om nét dat stapje extra te zetten.

Echt leuk hoe jij je afval weggooit.

Die aanmoediging doen we bijvoorbeeld in de vorm van een complimentje: ‘Echt leuk hoe jij je afval weggooit’. Zo krijgen inwoners een positief gevoel wanneer ze hun afval in de containers gooien. Soms lijkt een container vol, maar is hij dat niet. De stickers op de container motiveren inwoners om net even wat harder tegen de klep aan te duwen. Blijkt de container dan echt vol te zijn? Dan kunnen ze de QR-code scannen en direct de dichtstbijzijnde container opzoeken. Zo maken wij afval wegbrengen makkelijk!

Hoe ziet dat eruit?

Hier links naast zie je hoe zo'n container er beplakt uitziet. Ben je benieuwd hoe de rest van de ontwerpen eruit zien? Check het hier!

         

Wil jij deze campagne óók op maat gemaakt voor jouw gemeente?

Vraag jouw campagne gratis en vrijblijvend aan!

Aanvragen