Milieustraat

Elke milieustraat in Nederland in 2030 een circulair ambachtscentrum. Dat is een mooie ambitie op papier, maar hoe zetten gemeenten die grote stap in werkelijkheid? Gevalletje makkelijker gezegd dan gedaan. De stap naar een circulair centrum in de praktijk is echt een uitdaging. Bovendien zijn de behoeften niet in elke gemeente hetzelfde, en dat betekent dat ook de aanpak niet overal op dezelfde manier kan. Elke gemeente is anders en dat vraagt om maatwerk.

Lees meer

Milieustraten lelijk, grauw en vies?

Om de stap van milieustraat naar circulair ambachtscentrum minder groot te maken, hebben wij een stappenplan opgesteld. In acht relatief kleine stappen komen we zo langzaamaan dichterbij de milieustraat van de toekomst. We kunnen stap voor stap werken, of alleen een enkele stap implementeren: dat is aan elke gemeente zelf. Is de infrastructuur in jouw gemeente al helemaal in orde? Dan kunnen we daar juist gebruik van maken! En als de lokale kringloopwinkel al betrokken is op de milieustraat, ligt de behoefte niet bij de stap om business development mogelijk te maken, maar om daar ook werkgelegenheid aan te koppelen.

Milieustraten lelijk, grauw en vies? Wat nou als de milieustraat geen afvalstort, maar een inzamelingsplaats voor grondstoffen is, waar we samen aan de circulaire economie werken én waar het zelfs best gezellig is? Hieronder presenteren wij hoe het óók kan. En dat met minimale aanpassingen in de bestaande constructies.

Projecten

         

Wil jij deze campagne óók op maat gemaakt voor jouw gemeente?

Vraag jouw campagne gratis en vrijblijvend aan!

Aanvragen