Afvalpreventie

We produceren met z’n allen te veel afval, simple as that. In de provincie Utrecht creëren we per persoon gemiddeld 168 kilo restafval per jaar. En dan hebben we het dus alleen nog maar over het afval dat als reststroom in de vuilnisbak of grijze container belandt. Wat nou als we niet alleen kijken naar de vraag wat er het beste met ons afval kan gebeuren als het eenmaal in vuilniszakken zit, maar ons ook afvragen hoe we aan de voorkant al iets aan het probleem kunnen doen? Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt ook in de afvalwereld!

Lees meer
Afval van Utrecht - de tijd van vingerwijzen is voorbij

Afvalpreventie een belangrijke pijler

Afvalpreventie is een belangrijke pijler van Afval van Utrecht. Het intensiever gebruiken van producten en het minderen van onnodige aankopen voorkomt afval. En hoe meer afval we voorkomen, hoe minder zorgen we ons hoeven te maken over de gevolgen van dat afval voor onze planeet. Daarom laten wij alternatieven zien voor ‘afval-creërende’ producten of handelingen.

Voorkomen is beter dan genezen. Dus laten wij zien hoe je al vóórdat het afval in de prullenbak belandt, iets kunt doen!

Projecten

         

Wil jij deze campagne óók op maat gemaakt voor jouw gemeente?

Vraag jouw campagne gratis en vrijblijvend aan!

Aanvragen