Wasbare luiers

Als je bedenkt dat een kindje 2555 wegwerpluiers per jaar draagt, kan je je misschien wel voorstellen dat al die luiers samen voor flink wat afval zorgen. Bovendien heeft een circulaire verwerking van deze afvalstroom nogal wat voeten in aarde. Wegwerpluiers zijn namelijk samengesteld uit verschillende soorten plastic, waardoor ze niet goed te recyclen zijn en in de verbrandingsoven eindigen.

Lees meer
wasbare-luier

De wasbare luier

Om dit probleem op te lossen, hoeven wij het wiel gelukkig niet zelf opnieuw uit te vinden. Het duurzame alternatief voor de wegwerpluier bestaat al in de vorm van de wasbare luier. De naam zegt het al: dat zijn luiers die je kan wassen en daarna kan hergebruiken, in plaats van weggooien. Wasbare luiers = een stuk minder afval dus! En ze dragen niet alleen bij aan een schone en duurzame wereld, maar zijn ook beter voor de babyhuid én voor de portemonnee!

Meer weten over wasbare luiers en de voordelen ervan? Klik dan hier!

Lekker Broekie in het pashokje

Met het ‘Lekker Broekie!’ pashokje kunnen je op laagdrempelige wijze kennis maken met wasbare luiers. Het pashokje biedt de ruimte om de luiers te proberen op een pop of je eigen kindje, om zo een gevoel te krijgen bij het gebruik ervan.
Gemeenten kunnen het pashokje inhuren en gebruiken als onderdeel van een evenement, of bijvoorbeeld als pop-up in een winkelcentrum. Wil jij weten of er bij jou in de buurt binnenkort een Lekker Broekie! pashokje verschijnt? Check de Lekker Broekie pagina's voor meer info.

Projecten