Lekker Zwembroekie!

Wegwerpluiers zijn nog steeds de standaard in Nederland. 2500 luiers per kind per jaar. Dat zorgt voor heel wat afval, wat bovendien ook nog eens in de verbrandingsoven verdwijnt omdat het niet gescheiden of gerecycled kan worden. Zonde! Met onze wasbare zwemluiers bieden wij een alternatief voor de zomermaanden. Duurzaam, makkelijk, betaalbaar én hip.

Lees meer

Lekker Zwembroekie!

We kunnen er niet omheen dat luiers zorgen voor veel afval. Toch blijft een grootschalige overstap naar wasbare luiers nog uit. Maar daar willen wij verandering in brengen! Afval van Utrecht heeft haar eigen zwemluier ontwikkeld waarmee je als ouder op laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met wasbare luiers. Zo werken we samen toe naar meer hergebruik, en minder afval!

De zwemluier is onderdeel van de 'Lekker Broekie!' campagne die zich focust op de volgende onderdelen:

1. Activeren van inwoners om wasbare luiers aan te schaffen en daarmee afvalverbranding te voorkomen
2. Motiveren van inwoners om wasbare luiers te proberen
3. Het imago van wasbare luiers positief te verbeteren
4. Zichtbaarheid, aanbod en verkrijgbaarheid aanjagen

Wil jij de zwemluier bestellen? Stuur ons een mailtje hallo@afvalvanutrecht.nl

Lekker Broekie in het pashokje

Met het ‘Lekker Broekie!’ pashokje kunnen je op laagdrempelige wijze kennis maken met wasbare luiers. Het pashokje biedt de ruimte om de luiers te proberen op een pop of je eigen kindje, om zo een gevoel te krijgen bij het gebruik ervan.
Gemeenten kunnen het pashokje inhuren en gebruiken als onderdeel van een evenement, of bijvoorbeeld als pop-up in een winkelcentrum. Wil jij weten of er bij jou in de buurt binnenkort een Lekker Broekie! pashokje verschijnt? Hou deze pagina dan in de gaten!

Wasbare luier pashokje pop-up

Datum: zaterdag 20 mei
Tijd: 10:00 tot 15:00 uur
Locatie: Winkelcentrum Vleuterweide, Hofburcht, Utrecht


Zaterdag 20 mei kunnen ouders en aanstaande ouders wasbare luiers uitproberen tijdens de Lekker Broekie wasbare luier pop-up in Vleuterweide. Wegwerpluiers zorgen namelijk voor een hele hoop afval, en dat kan anders! Wasbare luiers zijn een duurzaam, leuk en voordelig alternatief.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van wasbare luiers? Kom dan langs bij de wasbare luier pop-up op zaterdag 20 mei in winkelcentrum de Vleuterweide.

Hier kom je alles te weten over wasbare luiers, kun je zelf even voelen en natuurlijk uitproberen. Van 10:00 tot 15:00 uur ben je welkom in de wasbare luier pop-up!