Lekker Broekie

Meer weten over wasbare luiers en zelf aan de slag? Dan ben je bij Afval van Utrecht aan het juiste adres! Dit jaar introduceert Afval van Utrecht de campagne ‘Lekker Broekie’, die volledig in het teken van wasbare luiers staat. Wasbare luiers zijn namelijk hét duurzame en bovendien leuke alternatief voor wegwerpluiers.

Lees meer

Waarom wasbare luiers?

Een kindje draagt 2555 wegwerpluiers per jaar, en dat levert heel veel afval op. Zonde! Dat kan natuurlijk anders.

Wasbare luiers hebben al een tijdje een stoffig imago. Maar gelukkig kun jij een handje helpen om dit duurzame alternatief weer op de kaart te zetten. Met de campagne ‘Lekker Broekie’ geven we deze ontwikkeling een duwtje in de rug en besparen daarmee samen heel veel afval. Wasbare luiers zijn écht de toekomst.

Zeg je Lekker Broekie, dan zeg je óók Lekker Duurzaam, Lekker Goedkoop, Lekker Bezig!

wasbare-luier-baby-die-zit

Lekker duurzaam

Een kindje draagt meer dan 2500 wegwerpluiers per jaar. Dat levert veel afval op en dat is zonde. Wasbare luiers kun je wassen en daarna hergebruiken, in plaats van ze weg te gooien. Heel duurzaam dus.

Wasbare luiers zijn óók lekker voordelig! Want met een investering in wasbare luiers bespaar je tot wel €500 per kind.

Zo’n wasbare luiers is eigenlijk een Lekker Broekie. Makkelijk in gebruik en met de vrolijke printjes en zachte materialen wil je natuurlijk gezien worden.

Zelf aan de slag met wasbare luiers

Misschien ben jij wel benieuwd naar wasbare luiers en zou je ze eens willen uitproberen. Of misschien ben je al fervent wasbare luier-fan en wil je anderen inspireren. Wij denken en doen graag met je mee!

Bekijk onderstaande video om meer te leren over het gebruik van wasbare luiers.

Meedoen met de Lekker Broekie campagne

Afval van Utrecht heeft kant-en-klare social media posts en campagneposters ontwikkeld waarmee ook jij binnenkort zelf aan de slag kan met Lekker Broekie. Die zijn binnenkort beschikbaar, dus houd onze website en socials in de gaten!