Lekker Broekie!

Meer weten over wasbare luiers en zelf aan de slag? Dan ben je bij Afval van Utrecht aan het juiste adres! Dit jaar introduceert Afval van Utrecht de campagne ‘Lekker Broekie’, die volledig in het teken van wasbare luiers staat. Wasbare luiers zijn namelijk hét duurzame en bovendien leuke alternatief voor wegwerpluiers.

Lees meer

Waarom wasbare luiers?

Een kindje draagt 2555 wegwerpluiers per jaar, en dat levert heel veel afval op. Zonde! Dat kan natuurlijk anders.

Wasbare luiers hebben al een tijdje een stoffig imago. Maar gelukkig kun jij een handje helpen om dit duurzame alternatief weer op de kaart te zetten. Met de campagne ‘Lekker Broekie’ geven we deze ontwikkeling een duwtje in de rug en besparen daarmee samen heel veel afval. Wasbare luiers zijn écht de toekomst.

Zeg je Lekker Broekie, dan zeg je óók Lekker Duurzaam, Lekker Goedkoop, Lekker Bezig!

Wasbare luier pop-up

Datum: woensdag 21 juni
Tijd: 09:30 tot 14:30 uur
Locatie: Winkelcentrum De Gaard, Utrecht


Woensdag 21 juni kunnen ouders en aanstaande ouders wasbare luiers uitproberen tijdens de Lekker Broekie wasbare luier pop-up in Vleuterweide. Wegwerpluiers zorgen namelijk voor een hele hoop afval, en dat kan anders! Wasbare luiers zijn een duurzaam, leuk en voordelig alternatief.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van wasbare luiers? Kom dan langs bij de wasbare luier pop-up op woensdag 21 juni in winkelcentrum De Gaard.

Hier kom je alles te weten over wasbare luiers, kun je zelf even voelen en natuurlijk uitproberen. Van 09:30 tot 14:30 uur ben je welkom in de wasbare luier pop-up!

Lekker duurzaam

Wasbare luiers zijn óók lekker voordelig! Want met een investering in wasbare luiers bespaar je tot wel €500 per kind.

Zo’n wasbare luier is eigenlijk een Lekker Broekie. Makkelijk in gebruik en met de vrolijke printjes en zachte materialen wil je natuurlijk gezien worden.

Zelf aan de slag met wasbare luiers

Misschien ben jij wel benieuwd naar wasbare luiers en zou je ze eens willen uitproberen. Of misschien ben je al fervent wasbare luier-fan en wil je anderen inspireren. Wij denken en doen graag met je mee!

Bekijk onderstaande video om meer te leren over het gebruik van wasbare luiers. Of neem een kijkje op Het Luierhuis voor informatie, tips en vragen.

Lekker uit 't Broekie

Kinderen worden steeds later zindelijk. Dit komt mede door het gemak van de wegwerpluier, maar ook door te wachten tot het kindje er klaar voor is. Er zijn verschillende initiatieven waarmee je ervoor kunt zorgen dat je kindje op een natuurlijke manier, iets sneller, zindelijk wordt. Dit kan door het gebruik van een wasbare luier, maar ook door een zindelijkheidstraining van De Pot Op of Loes Waanders. Ook zijn er zindelijkheidsboxen of bijvoorbeeld een plasklas van Toddy's plasklas.


*foto beschikbaar gesteld door De Pot Op

Meedoen met de Lekker Broekie campagne

Afval van Utrecht heeft kant-en-klare social media posts en campagneposters ontwikkeld waarmee ook jij binnenkort zelf aan de slag kan met Lekker Broekie. Die zijn binnenkort beschikbaar, dus houd onze website en socials in de gaten!