Lekker Broekie!

Meer weten over wasbare luiers en zelf aan de slag? Dan ben je bij Afval van Utrecht aan het juiste adres! Dit jaar introduceert Afval van Utrecht de campagne ‘Lekker Broekie’, die volledig in het teken van wasbare luiers staat. Wasbare luiers zijn namelijk hét duurzame en bovendien leuke alternatief voor wegwerpluiers.

Lees meer

Waarom wasbare luiers?

Een kindje draagt 2555 wegwerpluiers per jaar, en dat levert heel veel afval op. Zonde! Dat kan natuurlijk anders.

Wasbare luiers hebben al een tijdje een stoffig imago. Maar gelukkig kun jij een handje helpen om dit duurzame alternatief weer op de kaart te zetten. Met de campagne ‘Lekker Broekie’ geven we deze ontwikkeling een duwtje in de rug en besparen daarmee samen heel veel afval. Wasbare luiers zijn écht de toekomst.

Zeg je Lekker Broekie, dan zeg je óók Lekker Duurzaam, Lekker Goedkoop, Lekker Bezig!

Wasbare luier pop-up

Met het mobiele pashokje brengen we wasbare luiers naar jou toe! Het pashokje biedt jou de mogelijkheid om wasbare luiers uit te testen, en al je vragen te stellen aan onze wasbare luier-experts. We hebben een hele hoop soorten wasbare luiers bij ons, zodat jij alle soorten modellen kunt bekijken en proberen. Ook delen we informatieflyers en vouchers uit, waarmee je gratis een wasbare zwemluier kunt ophalen. Zo wordt het goede doen ook nog eens heel leuk!

Hier stonden wij al:

Winkelcentrum Vleuterweide in Utrecht, 20 mei 2023
Winkelcentrum De Gaard in Utrecht, 21 juni 2023


Hou deze pagina in de gaten voor toekomstige pop-ups bij jou in de buurt!

Lekker duurzaam

Wasbare luiers zijn óók lekker voordelig! Want met een investering in wasbare luiers bespaar je tot wel €500 per kind.

Zo’n wasbare luier is eigenlijk een Lekker Broekie. Makkelijk in gebruik en met de vrolijke printjes en zachte materialen wil je natuurlijk gezien worden.

Zelf aan de slag met wasbare luiers

Misschien ben jij wel benieuwd naar wasbare luiers en zou je ze eens willen uitproberen. Of misschien ben je al fervent wasbare luier-fan en wil je anderen inspireren. Wij denken en doen graag met je mee!

Bekijk onderstaande video om meer te leren over het gebruik van wasbare luiers. Of neem een kijkje op Het Luierhuis voor informatie, tips en vragen.

Lekker uit 't Broekie

Kinderen worden steeds later zindelijk. Dit komt mede door het gemak van de wegwerpluier, maar ook door te wachten tot het kindje er klaar voor is. Er zijn verschillende initiatieven waarmee je ervoor kunt zorgen dat je kindje op een natuurlijke manier, iets sneller, zindelijk wordt. Dit kan door het gebruik van een wasbare luier, maar ook door een zindelijkheidstraining van De Pot Op of Loes Waanders. Ook zijn er zindelijkheidsboxen of bijvoorbeeld een plasklas van Toddy's plasklas.


*foto beschikbaar gesteld door De Pot Op

Meedoen met de Lekker Broekie campagne

Afval van Utrecht heeft kant-en-klare social media posts en campagneposters ontwikkeld waarmee ook jij binnenkort zelf aan de slag kan met Lekker Broekie. Die zijn binnenkort beschikbaar, dus houd onze website en socials in de gaten!