Textiel

Textiel is een afvalstroom die eigenlijk heel goed geschikt is voor recycling. Althans, als we de restafvalcontainer vermijden en het textiel goed inzamelen. Kleding die nog helemaal goed is, kan gewoon naar de kringloopwinkel, en kapotte kleding kan in de textielcontainer. En, hoe minder textiel we kopen, hoe minder afval we creëren!

Lees meer
meisje-houdt-broek-vast

Fast fashion

Elk jaar een nieuwe outfit voor kerst, zomaar een nieuwe jurk voor een themafeestje of gewoon een nieuw shirtje omdat 'ie maar €5 in de sale was. Er is altijd wel een reden om nieuwe kleding te kopen. Ook als we die kleding vervolgens maar een enkele keer dragen. En wat doen we er daarna mee? Misschien laten we het verstoffen in de kast of gooien we het weg. In het beste geval brengen we het naar de kringloopwinkel.

Deze manier van kledingconsumptie noemen we fast fashion. In een fast fashion-cultuur kopen consumenten vaak en veel goedkope kleding, die ze slechts voor korte tijd dragen. Wij van Afval van Utrecht willen van deze fast fashion-cultuur af en geven je daarom Stof tot nadenken! Maar waarom eigenlijk?

kleding

Dat moet én kan anders!

Ongeveer 4 procent van de mondiale uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door de kledingindustrie. En dan hebben we het nog niet eens over de gevolgen voor het milieu in de vorm van land- en watergebruik en gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Of denk eens aan het mensen- en dierenleed dat gepaard gaat met de productie van kleding. Dat moet én kan anders!

Projecten

         

Wil jij deze campagne óók op maat gemaakt voor jouw gemeente?

Vraag jouw campagne gratis en vrijblijvend aan!

Aanvragen