Textielcontainer

Samen met Reshare, de afdeling van het Leger des Heils die zich bezighoudt met de inzameling van textiel, hebben we een strip ontworpen dat op de textielcontainers van Reshare geplakt kan worden. De textielstrip geeft in een aantal plaatjes weer wat er met jouw kleding gebeurt zodra je het in de textielcontainer gooit.

Lees meer

Textielcontainer strip

Hey! Weet jij wat er gebeurt als je hier een zak kleding in gooit?

Met een handig stripverhaal dat op textielcontainers geplakt kan worden, lezen inwoners van gemeenten wat ze wel en niet in de textielcontainer kunnen gooien. Ook is er te zien wat er uiteindelijk met hun kleding gebeurt.

Download de Nederlandse versie hier.

Download the Arab version over here.

Download the English version over here.

Vinkjes, handig! Zo weten inwoners snel wat er wel en niet in de container mag.

Er is extra verduidelijking voor kapotte kledingstukken. Die kunnen namelijk gewoon gerecycled worden. Vieze dingen mogen er niet in, die kunnen beter bij het restafval.

In een sorteercentrum kijken ervaren sorteerders naar alle ingezamelde kleding. Kan het nog een keer gedragen worden, is recycling mogelijk of moet het (toch) worden verbrand? Voor al die verschillende opties zijn er verschillende bakken waarin de kleding gesorteerd wordt.

Sommige kleren gaan naar een kringloopwinkel in Nederland. Andere worden naar het buitenland verscheept voor een tweede leven, en weer een ander deel wordt gerecycled. Wat overblijft is textiel dat voor geen van die opties geschikt is. Dat wordt alsnog verbrand.

Op deze manier krijgt jouw textiel dus een tweede leven!

Het is heel makkelijk om textiel in te leveren en zo de circulaire economie een handje te helpen. Want hoe meer we inzamelen, hoe meer we kunnen hergebruiken.

Natuurlijk is langer van je kleren genieten het allerbeste. Organiseer bijvoorbeeld eens een kledingruil, koop in tweedehands winkels en vermaak kleren die te groot zijn of die je niet meer zo leuk vindt.

Doe je mee? Het is een kleine moeite. Iedereen kan het!

         

Wil jij deze campagne óók op maat gemaakt voor jouw gemeente?

Vraag jouw campagne gratis en vrijblijvend aan!

Aanvragen