Afval van Utrecht oesterzwammen growkit

Ook koffiedik hoort bij het gft-afval. Het kan dus op de composthoop, in het wormenhotel of in de groencontainer. Maar koffiedik heeft daarnaast nog een bijzondere gave: het werkt uitstekend als voedingsbodem voor het groeien van paddenstoelen!

Lees meer

Paddenstoelen groeien

Hoe inwoners letterlijk hun restjes in bloei zetten? Met de oesterzwammen growkit kunnen zij van hun koffiedik oesterzwammen laten groeien. Op deze pagina lees je hoe dat precies werkt.

Oesterzwammen growkit

Met speciale growkits kunnen inwoners van hun koffiedik gemakkelijk zelf oesterzwammen kweken. Ze gooien hun koffiedik in de bak en binnen een aantal weken hebben ze paddenstoelen uit eigen huis!

Wat heb je nodig?

Met speciale growkits kunnen inwoners van hun koffiedik heel gemakkelijk zelf oesterzwammen kweken. Ze verzamelen hun koffiedik, gooien dit in de growkit en binnen een paar weken hebben ze paddenstoelen uit eigen huis!

Wat heb je nodig voor het kweken van oesterzwammen?

1. Oesterzwammen growkit, bijvoorbeeld die van Afval van Utrecht.
2. Oesterzwam broed. Dit meng je met je koffiedik.
3. Tape. Deze tape zit al op je growkit.
4. Koffiedik.

Het kan enkele dagen tot zelfs één maand duren voordat de oesterzwammen de tape wegduwen en uit de gaten komen. Mocht er na twee maanden nog steeds niks te zien zijn, dan kun je het beste opnieuw beginnen.

De growkits bestellen

Wil jij de oesterzwammen growkits van Afval van Utrecht bestellen voor jouw gemeente? Vraag via deze link een offerte aan!

         

Wil jij deze campagne óók op maat gemaakt voor jouw gemeente?

Vraag jouw campagne gratis en vrijblijvend aan!

Aanvragen