Maak er een punt van!

Wanneer je iets weggooit op de milieustraat en het officieel als afval is bestempeld denk je misschien: mooi, dat is weg, niet mijn probleem meer. Maar dan vergeet je een belangrijk punt, namelijk wat er met je afval gebeurt nádat het gedumpt is. Wij willen je blik op afval veranderen en jou betrekken bij afvalpreventie en het anders inzamelen van jouw reststromen. Wellicht ben je al tevreden als je afval in de juiste bak belandt, maar wat je wellicht niet weet is dat er hierna nog ontzettend veel gebeurt. Jouw afval wordt een grondstof. Daarom zeggen wij: Maak er een punt van! Samen met de grondstoffengeneratie.

Lees meer

Maak er een punt van!

We maken er een punt van op de open dag van de milieustraat. We brengen op deze dag ideeën samen voor een toekomstbestendige en aantrekkelijke milieustraat, en testen concepten om jou als inwoner beter te betrekken bij de circulaire economie.

Open dag op de milieustraat

Veel mensen voelen zich niet verantwoordelijk voor hun afval. Om die reden organiseren wij in verschillende gemeenten in de provincie Utrecht een open dag de milieustraat. De open dag is bedoeld om jou te laten zien dat jouw afval, wij noemen het liever grondstoffen, van grote waarde is.