Bak Vol? Blokje om!

Zet je zak niet naast de bak! Het is nog vaak zo dat mensen hun vuilniszak naast de container plaatsen. Dit is niet goed voor het straatbeeld en vaak vervelend voor de omwonenden. Bijplaatsen kan komen doordat de bak vol is of omdat dit zo lijkt te zijn. Gelukkig is er vaak een andere container dichtbij of is de container in werkelijkheid nog niet helemaal vol. Afval van Utrecht motiveert via containerstickers om net even iets harder aan de bak te gaan. Zo houden we samen de straten schoon. Met maar een klein beetje extra moeite belanden alle vuilniszakken netjes in een container.

Lees meer

Zet je zak niet naast de bak!

De stickers op de container zijn bedoeld om in één oogopslag duidelijk te maken wat de bedoeling is. Slogans zoals ‘Bak vol? Blokje om’ en ‘Zet je zak niet naast de bak!’ maken meteen duidelijk waar het over gaat. We zorgen ervoor dat je net even wat extra gemotiveerd wordt om je vuilniszak toch in een bak in de buurt te doen. Wij moedigen je aan om nèt even een stapje extra te doen.

Echt leuk hoe jij je afval weggooit.

Die aanmoediging doen we bijvoorbeeld in de vorm van een complimentje: ‘Echt leuk hoe jij je afval weggooit’. Zo krijg jij een positief gevoel wanneer je je afval in de containers gooit. Soms lijkt een container vol, maar is hij dat niet. De stickers op de container motiveren je om net even wat harder tegen die klep aan te duwen. Blijkt de container dan echt vol te zijn? Dan kun je de QR-code scannen en direct de dichtstbijzijnde container opzoeken. Zo maken wij afval wegbrengen makkelijk!

Hoe de containers er dan uitzien?

Hier zie je hoe zo'n container er beplakt uitziet. Ben je benieuwd hoe de rest van de ontwerpen eruit zien? Check het hier!