Wat is Afval van Utrecht en wat doen jullie precies?

We hebben met elkaar een onwijs grote ambitie vastgesteld. Geweldig! En vooral heel hard nodig. Maar hoe komen we daar? De Afvalverwijdering Utrecht staat als ketenpartner met beide benen in de circulaire economie. Wij vervullen de rol als kennisautoriteit en dat is iets om trots op te zijn. Met een groot netwerk en actuele kennis maken wij de weg vrij voor die veelbelovende circulaire economie.

Afval van Utrecht is een programma van de Afvalverwijdering Utrecht waarmee we inzetten op de uitvoering en communicatie van concrete oplossingen die de circulaire ambities van de regio waarmaken. Afval van Utrecht geeft de deelnemende AVU-gemeenten en inwoners handvatten om anders met afval om te gaan. Dan hebben we het over het behalen van doelstellingen omtrent afvalpreventie, circulariteit en ‘afval kwaliteit’.

Er zijn verschillende organisaties actief die vanuit landelijke, regionale of lokale inzet gemeenten helpen bij projecten of interventies. Veel van deze organisaties focussen zich op challenges en de samenwerking met het bedrijfsleven. Met Afval van Utrecht verbinden wij ook hen aan activiteiten van de gemeenten en vergroten de slagkracht en zichtbaarheid tussen de verschillende projecten.

Het verschil tussen bestaande organisaties die inzetten op circulariteit en Afval van Utrecht ligt bij de aanpak en de uitdagingen waar naar gekeken wordt. Wij beginnen bij de niet sexy onderwerpen en helpen gemeenten met concrete oplossingen. Om die vervolgens ‘af te tikken’ en door te gaan naar de volgende. We versterken hiermee de capaciteit van de gemeenten en vermijden inspiratiesessies of andere tijdrovende activiteiten. We focussen ons puur en alleen op tast- en haalbare interventies en campagnes.

Wil jij samenwerken met Afval van Utrecht?

Ja, dat wil ik!