Kroonringen

Je hebt ze misschien al wel eens gezien, oranje ringen aan palen. Dit zijn kroonringen. Aan deze ringen zitten haken waar je je PMD-afvalzakken aan kunnen hangen. Dit gaat helaas nog niet altijd goed. Een zak op de verkeerde dag of bijgeplaatst op de grond, het is precies niet wat we willen bij de PMD kroonringen. Om te zorgen dat mensen precies weten waar ze aan toe zijn hebben wij een campagne ontwikkeld. Met deze campagne zorgen we er op een leuke manier voor dat inwoners weten wanneer en hoe de zakken opgehangen moeten worden.

*We hebben deze campagne als pilot uitgevoerd, maar hierop is tot op heden nog geen concreet vervolg.

Lees meer

PMD is koning

De uitingen van de campagne bestaan uit twee delen. Het eerste deel is een ontwerp op een stoeptegel voor de paal. Het ontwerp op de grond is bedoeld voor mensen die daar hun zak neerzetten in plaats van ophangen. Hun aandacht wordt vanaf het tegelontwerp getrokken naar het ontwerp op de paal, net boven de kroonringen.

Het bordje aan de paal

Het tweede deel is een ontwerp op een bordje aan de paal. Nadat de aandacht van de stoeptegel naar het bordje is getrokken krijgen de inwoners met een beetje humor te zien dat dit de plek is om de zak op te hangen en of hij of zij op de juiste dag de zak ophangt.

Een pilot uitvoeren in jouw gemeente?

Als Afval van Utrecht kunnen we een pilot actie uitvoeren in jouw gemeente. Dit houdt in dat we 4 palen met kroonringen kiezen en daar onze ontwerpen ophangen en plakken. Voor een maand kijken we dan elke week of de actie werkt. Als de actie werkt, kunnen we het grootschalig bij elke paal met kroonringen ophangen en plakken.

Wil je deze campagne graag voeren? Klik dan op de aanmeld knop hieronder.

         

Wil jij deze campagne óók op maat gemaakt voor jouw gemeente?

Vraag jouw campagne gratis en vrijblijvend aan!

Aanvragen