Slim met afval

Lopik Slim met Afval, Utrecht Slim met Afval, Anna Slim met Afval en Younes Slim met Afval. Elke gemeente, elk bedrijf en elke inwoner kan het. Iedereen kan slim met afval omgaan. Jij dus ook!

Lees meer

Wat houdt Slim met Afval in?

Het doel van deze campagne is om jou als inwoner te informeren over afvalpreventie en je te stimuleren en uit te dagen om minder afval te produceren. Dat doen we door te laten zien hoe makkelijk het is om afval te voorkomen. We laten zien dat elke stap telt. We vermijden belerende en reactieve communicatie, en laten zien hoe het anders kan.

Afval van Utrecht - de tijd van vingerwijzen is voorbij

De Slim met Afval-paraplu

De gemeente kan ervoor kiezen om de campagne in de hele gemeente te voeren, maar ook jij zelf kan op je eigen houtje meedoen. Sterker nog, je kunt zelf campagne voeren! Wij ontwikkelen raamstickers waarmee iedereen kan aangeven dat 'ie op z’n eigen manier slim met afval omgaat. Besluit jij bijvoorbeeld om altijd je eigen tasje mee te nemen naar de supermarkt, zodat je geen nieuw plastic tasje hoeft te kopen? Of koop jij je kleren tweedehands? Plak dan een Slim met Afval-sticker op je raam! Ze zijn binnenkort beschikbaar, dus houd onze website en socials in de gaten!