Paddenstoelen groeien

Ook koffiedik hoort bij het gft-afval. Het kan dus op de composthoop, in het wormenhotel of in de groencontainer. Maar koffiedik heeft daarnaast nog een bijzondere gave: het werkt uitstekend als voedingsbodem voor het groeien van paddenstoelen!

Lees meer

Oesterzwammen growkit

Hoe je letterlijk je restjes in bloei zet? Met de oesterzwammen growkit kun je van je koffiedik oesterzwammen laten groeien. Op deze pagina lees je hoe dat precies werkt en hoe jij aan de slag kunt!

De growkit

Met speciale growkits kun je van jouw koffiedik heel gemakkelijk zelf oesterzwammen kweken. Gooi je koffiedik erbij en binnen een aantal weken heb je paddenstoelen uit eigen huis!

Wat heb je nodig voor het kweken van oesterzwammen?

1. Oesterzwammen growkit, bijvoorbeeld die van Afval van Utrecht.
2. Oesterzwam broed. Dit meng je met je koffiedik.
3. Tape. Deze tape zit al op je growkit.
4. Koffiedik.

Het kan enkele dagen tot zelfs één maand duren voordat de oesterzwammen de tape wegduwen en uit de gaten komen. Mocht er na twee maanden nog steeds niks te zien zijn, dan kun je het beste opnieuw beginnen.

Hoe werkt het?

In de video hieronder laten we je gemakkelijk zien hoe de Afval van Utrecht oesterzwammen growkit werkt.

Hoe kun jij aan de slag?

Ben je op deze pagina gekomen door de QR-code op jouw Afval van Utrecht-oesterzwammen growkit? Dan kun je gelijk aan de slag! Volg het stappenplan op de growkit of bekijk het filmpje hierboven en laat die paddenstoelen maar komen! Ben je benieuwd en wil je weten waar je zo’n growkit in Utrecht kan scoren? Check het lijstje hieronder:

Het Lokaal
Koffie & ik
Simon Lévelt
Paul van Dillen
Cupp
Utrecht Made
Green UP

Nog een vraag?

We snappen dat er vragen bij je opkomen, hier vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Heb je nog een andere vraag? Stuur ons dan vooral een mailtje naar hallo@afvalvanutrecht.nl.