Lekker Zwembroekie!

Lees meer

Lekker Zwembroekie!

We kunnen er niet omheen dat luiers zorgen voor veel afval. Toch blijft een grootschalige overstap naar wasbare luiers nog uit. Maar daar willen wij verandering in brengen! Afval van Utrecht heeft haar eigen zwemluier ontwikkeld waarmee je als ouder op laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met wasbare luiers. Zo werken we samen toe naar meer hergebruik, en minder afval!

De wasbare zwemluier is compact, licht van gewicht en duurzaam. De verstelbare maat zorgt dat de zwemluier vanaf de geboorde tot ongeveer 2-3 jaar te gebruiken is.

Lekker Zwembroekie zelf proberen?

Om jou op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met wasbare luiers hebben we de Afval van Utrecht wasbare zwemluier gecreëerd. De vrolijke zwemluier kun je bekijken en testen tijdens de Lekker Broekie pop-ups, maar worden ook bij verschillende gemeenten gratis uitgedeeld. Zo deelt de Gemeente Eemnes een wasbare zwemluier uit aan ouders die een kindje komen registreren bij het Gemeentehuis, en geeft de Gemeente Utrecht een gratis wasbare zwemluier weg bij verschillende zwembaden. Wil jij ook zo'n leuke zwemluier? Stuur ons een mailtje!