Lekker Zwembroekie!

Lees meer

Lekker zwembroekie!

We kunnen er niet omheen dat luiers zorgen voor veel afval. Toch blijft een grootschalige overstap naar wasbare luiers nog uit. Maar daar willen wij verandering in brengen! Afval van Utrecht heeft haar eigen zwemluier ontwikkeld waarmee ouders op laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met wasbare luiers. Gemeenten kunnen deze zwemluiers aanschaffen en laten uitdelen aan ouders bij nabijgelegen zwembaden. Zo werken we samen toe naar meer hergebruik, en minder afval!

De zwemluier is onderdeel van de 'Lekker Broekie!' campagne die zich focust op de volgende onderdelen:

1. Activeren van inwoners om wasbare luiers aan te schaffen en daarmee afvalverbranding te voorkomen
2. Motiveren van inwoners om wasbare luiers te proberen
3. Het imago van wasbare luiers positief te verbeteren
4. Zichtbaarheid, aanbod en verkrijgbaarheid aanjagen

Wil jij de zwemluiers bestellen voor jouw gemeente? Stuur ons een mailtje hallo@afvalvanutrecht.nl

Lekker Broekie in het pashokje

Met het ‘Lekker Broekie!’ pashokje kunnen ouders op laagdrempelige wijze kennis maken met wasbare luiers. Het pashokje biedt ouders de ruimte om de luiers te proberen op een pop of hun eigen kindje, om zo een gevoel te krijgen bij het gebruik ervan. Naast de praktische voordelen van een pashokje trekt het ook de aandacht van voorbijgangers.
Als gemeente kun je het pashokje inhuren en gebruiken als onderdeel van een evenement, of bijvoorbeeld als pop-up in een winkelcentrum waar veel ouders met (jonge) kinderen winkelen. Het aanbieden van de mogelijkheid om de luiers ter plekke te proberen verlaagt de drempel die sommige ouders wellicht ervaren. Bovendien zullen sommigen nog helemaal niet bekend zijn met het concept, en maakt het ‘Lekker Broekie!’ pashokje dit duurzame alternatief heel concreet. Zo wordt de duurzame keuze ook nog eens makkelijk!

Wilt u het pashokje ook in uw gemeente introduceren? Neem contact op door middel van de knop onderaan de pagina.