Wat hoort waar?

Lees meer

Wat hoort waar?

Stel, jij gooit in je zak PMD per ongeluk het bakje met lege koffiecups uit je koffiezetapparaat. Jammer genoeg mogen die daar niet in, en dus wordt bij de afvalverwerking die hele zak afgekeurd en alsnog verbrand, omdat de inhoud vervuild is. Nu is die ene zak niet zo erg, maar als dat met een heleboel zakken gebeurd, moeten er soms hele vrachtwagens vol met afgekeurde zakken alsnog naar de verbrandingsoven. Terwijl er ook een heleboel herbruikbaar materiaal in zit. Zonde!

Als we ons afval goed scheiden, kunnen we dat materiaal hergebruiken, en dat scheelt geld. Heel veel geld. Want elke keer dat er een vrachtwagen te veel naar de verbrandingsoven moet, betaald de gemeente daar een boete voor. En die boete wordt doorberekend aan de belastingbetaler.

Afvalwijzer

Om het mensen zo makkelijk mogelijk te maken om hun afval goed te scheiden hebben wij de Afvalwijzer ontwikkeld, én een paar pakkende social media templates. Deze kleurrijke, overzichtelijke hulpjes vertellen precies welk afval waar in moet. Met herkenbare foto's illustreren we de verschillende afvalgroepen, en hoe je deze dient weg te gooien. Door het zo gemakkelijk mogelijk te maken om afval te scheiden kunnen we ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk 'vervuild' afval de verbrandingsoven in gaat.

Je kunt de Afvalwijzer en de social media templates hieronder downloaden als PDF. Wil jij de Afvalwijzer op maat gemaakt voor jouw gemeente? Of wil je het als drukwerk bestellen? Vul het formulier in op deze pagina dan gaan we voor je aan de slag!

Downloads